Arup office in downtown Los Angeles

Project description

Arup’s move to Wilshire Grand, one of the most desirable new addresses in the heart of downtown Los Angeles, was envisioned to drive continued growth, invigorate their brand and inspire the community of peers and customers alike. ‘Arup.

SmithGroup’s design approach created dynamic opportunities for Arup staff and management to be involved in the visioning and decision-making process. The primary design goal was to create a collaborative work environment large enough to accommodate their expansion in roster and services.

The goal is achieved by creating an open, sustainable and amenity-rich workplace, overcoming tight schedules and moving and settling-in deadlines. Organized around a central three-story open staircase, the design promotes transparency, agility and creative thinking. Bold use of color on all floors incorporates unique Los Angeles and SoCal themes, including nature and technology.

The work environment includes a circadian lighting system, flexible workstations, a light shelf, a creative space, a library, a large café and a SoundLab + ExperienceLab where virtual reality simulates the sights and sounds of built environments.

Comments are closed.